fbpx

Ur Eleonóra

batikfestőművész és asztrológus

 

Képeimmel, elemzéseimmel közvetítek Ég és Föld között, s mindenkinek üzenem: Legyünk nyitottak a világra és befogadóak az új iránt!

Festményeimen az élet – szemnek olykor láthatatlan, mégis jelenlevő – kisugárzását s a természet merész színkavalkádját mesélem minduntalan. A batikfestés esetlegessége és lassú meditatív kibontakozása ejtette rabul szívemet. Példaképem Amrita Sher-Gil és Frida Kahlo. Mindkét nő úttörő volt életében, útjukat önállóan a kor iskolai keretein kívül járták és érzéseiket a színek és formák nyelvén énekelték, máshoz nem foghatóan.

A járatlan utat Én egy kétezeréves textilfestő eljárás elmélyítése közben taposom, melyet Magyarországon egyetlen művészeti intézményben sem oktatnak, így itt eléggé ismeretlen. Képeimmel közvetítek Ég és Föld között, s mindenkinek üzenem: Legyünk nyitottak a világra és befogadóak az új iránt!

Sokáig csak a művészet révén és az önismereti utamon kapcsolódtam a spirituális világgal, ezotériával. Persze gyerekként ezt ösztönösen rendszeresen megtettem. Most már tudom, hogy ez a mindennapi életem része. Évek óta éreztem, hogy foglalkoznom kellene az asztrológiával és más spirituális irányzatokkal és ennek 2020-ban jött el az ideje. Elköteleződésem az első pillanattól fogva mély volt, több asztrológiai irányzatról tudakozódtam, mikor végül a karma asztrológiát választottam. A Tiszta Forrás Intézetben tanultam 2 évig Spirituális önismereti konzulens szakon: karma asztrológiát, kronobiológiát, atlantiszi számmisztikát, tarot, grafológiát, Bach virágterápiát, extrapszichológiát, radiesztéziát, jeltant, okkult alapismereteket, spirituális önismeretet. Mellette párhuzamosan a Karma asztrológia szakot is csináltam, így abból volt a legtöbb órám mert tudtam, hogy ezzel akarok majd foglalkozni. 2023-ban asztrozófiát tanultam, hogy a csillagképek üzeneteivel teljesíthessem ki az energiainformációt. 

 

Kövess a közösségi oldalakon!

Életrajzi adatok

1971. december 24.-én születtem.

Már gyerekkoromban, a zenében és a képzőművészetben leltem örömömet, kerámiáztam, énekkórusba jártam 8 évig.  Tíz évesen kezdtem el batikolni, Kovács Gyuláné rajz tanárnőm tanított meg az alapokra, emellett sok más művészeti technikával is megismertetett (tűzzománc, linómetszés, porpasztell). Képeimmel sok nemzetközi és hazai pályázaton vettem részt sikeresen.

1999-ben a Janus Pannonius Tudományegyetem művelődésszervező szakán végeztem.

1999-ben Thaiföldön tanultam különböző batiktechnikákat. Az ezt követő időszakban született két gyermekem, s ezalatt a pár év alatt megismertem egy újabb textilművészeti ágat, a selyemfestést. 2008-ban a batik őshazájában, Indonéziában tanultam az ősi, tradicionális művészeti formát, I Nyoman Suradnya batik és festőművésztől. 2009 óta tartok workshop-okat és tanítom ezt a különleges technikát felnőtteknek és gyerekeknek. 2010-ben Mexikóban egy hónapig Victor Javier Rivas Palomo batikfestőművésztől a maja szimbólumrendszert tanultam. 2012-ben Sri Lankán a helyi módszereket és eszközöket ismertem meg egy batik festőüzemben. 2013-ban szívem újra visszahúzott Indonéziába ahol I Gusti Sujana batikmestertől tanulhattam. 2015-ben Braziliában Isabel Paes da Cunha-val festettem közösen, aki Afrikában tanulta a batik művészetét. Folyamatosan képzem magam és igyekszem a világ más festőihez eljutni. 

Ugyanebben az évben, 2013-ban nyílt meg Galériám Szentendre sétálóutcájában, ami Magyarország egyetlen batik galériája, Ur Eleonóra Batik Galéria. 

Az önismereti utam során egyre több spirituális csatorna nyílt meg számomra és 2020-ban el kezdtem tanulni az asztrológiát (karma asztrológia, asztrozófia), pár éve készítek asztrológiai elemzéseket és már tanítom is annak, aki ezt az önismereti utat választja.