fbpx

Ur Eleonóra

batikfestőművész

 

Képeimmel közvetítek Ég és Föld között, s mindenkinek üzenem: Legyünk nyitottak a világra és befogadóak az új iránt!

Festményeimen az élet – szemnek olykor láthatatlan, mégis jelenlevő – kisugárzását s a természet merész színkavalkádját mesélem minduntalan. A batikfestés esetlegessége és lassú meditatív kibontakozása ejtette rabul szívemet. Példaképem Amrita Sher-Gil és Frida Kahlo. Mindkét nő úttörő volt életében, útjukat önállóan a kor iskolai keretein kívül járták és érzéseiket a színek és formák nyelvén énekelték, máshoz nem foghatóan.

A járatlan utat Én egy kétezeréves textilfestő eljárás elmélyítése közben taposom, melyet Magyarországon egyetlen művészeti intézményben sem oktatnak, így itt eléggé ismeretlen. Képeimmel közvetítek Ég és Föld között, s mindenkinek üzenem: Legyünk nyitottak a világra és befogadóak az új iránt!

Sokáig csak a művészet révén és az önismereti utamon kapcsolódtam a spirituális világgal, ezotériával. Persze gyerekként ezt ösztönösen rendszeresen megtettem. Most már tudom, hogy ez a mindennapi életem része. Évek óta éreztem, hogy foglalkoznom kellene az asztrológiával és más spirituális irányzatokkal és ennek 2020-ban jött el az ideje. Elköteleződésem az első pillanattól fogva mély volt, több asztrológiai irányzatról tudakozódtam, mikor végül a karma asztrológiát választottam. A Tiszta Forrás Intézetben tanultam 2 évig Spirituális önismereti konzulens szakon: karma asztrológiát, kronobiológiát, atlantiszi számmisztikát, tarot, grafológiát, Bach virágterápiát, extrapszichológiát, radiesztéziát, jeltant, okkult alapismereteket, spirituális önismeretet. Mellette párhuzamosan a Karma asztrológia szakot is csináltam, így abból volt a legtöbb órám mert tudtam, hogy ezzel akarok majd foglalkozni.

 

Kövess a közösségi oldalakon!

Életrajzi adatok

1971. december 24.-én születtem.

Már gyerekkoromban, a zenében és a képzőművészetben leltem örömömet, tíz évesen kezdtem el batikolni, Kovács Gyuláné rajz tanárnőm tanított meg az alapokra. Képeimmel sok nemzetközi és hazai pályázaton vettem részt sikeresen.

1999-ben a Janus Pannonius Tudományegyetem művelődésszervező szakán végeztem.

1999-ben Thaiföldön tanultam különböző batiktechnikákat. Az ezt követő időszakban született két gyermekem, s ezalatt a pár év alatt megismertem egy újabb textilművészeti ágat, a selyemfestést. 2008-ban a batik őshazájában, Indonéziában tanultam az ősi, tradicionális művészeti formát, I Nyoman Suradnya batik és festőművésztől. 2009 óta tartok workshop-okat és tanítom ezt a különleges technikát felnőtteknek és gyerekeknek. 2010-ben Mexikóban egy hónapig Victor Javier Rivas Palomo batikfestőművésztől a maja szimbólumrendszert tanultam. 2012-ben Sri Lankán a helyi módszereket és eszközöket ismertem meg egy batik festőüzemben. 2013-ban szívem újra visszahúzott Indonéziába ahol I Gusti Sujana batikmestertől tanulhattam.

Ugyanebben az évben nyílt meg Galériám Szentendre sétálóutcájában, ami Magyarország egyetlen batik galériája.

2015-ben Braziliában Isabel Paes da Cunha-val festettem közösen, aki Afrikában tanulta a batik művészetét.