fbpx
Események betöltése

Csend – közös kiállítás és interaktív kiállításmegnyitó Kelemen Ágnessel

2019.09.28. # 17:00

2019. szeptember 28-án 18:00-kor közös kiállítást nyitunk Kelemen Ágnes festőművész, grafikussal, melynek címe: Csend. 

 

Kelemen Ágnes

Festményeimen keresztül egy mélyebb, érzelmi, pszihológiai szinten szeretnék kapcsolatot teremteni a nézővel. Figuráim egy-egy női oldalunkat, egy-egy érzést jelenítenek meg. Képeimet több karakterből gyúrom össze, addig rajzolom a figurát, amíg nem érzem úgy, hogy megszólít, hogy már ismerem valahonnan.

Nagyon szeretem az arcokat festeni, ami a leginkább érdekel az arcban, az a történet, amit a szemekből ki lehet olvasni, mert mindenkinek megvan a maga csodálatos, titkos, belső kis univerzuma, ahová csak keveseknek engedünk igazán betekintést. Mindenkinek megvan a maga története, ahogyan minden képem is egy titkos történet, amit szeretnék megosztani, azonban én csak elkezdem mesélni, a nézőnek kell megélni és befejeznie azt a maga számára.

Ur Eleonóra

A batikfestés esetlegessége és lassú meditatív kibontakozása ejtette rabul szívemet. Példaképem Amrita Sher-Gil és Frida Kahlo. Mindkét nő úttörő volt életében, útjukat önállóan a kor iskolai keretein kívül járták és érzéseiket a színek és formák nyelvén énekelték, máshoz nem foghatóan.

A járatlan utat Én egy kétezeréves textilfestő eljárás elmélyítése közben taposom, melyet Magyarországon egyetlen művészeti intézményben sem oktatnak, így itt eléggé ismeretlen. Képeimmel közvetítek Ég és Föld között, s mindenkinek üzenem: Legyünk nyitottak a világra és befogadóak az új iránt!

Szeretettel várunk, csatlakozz hozzánk az eseményen!

Esemény megosztása

  • Ez az esemény elmúlt.

Részletek

Dátum:
2019.09.28.
Időpont:
17:00
Esemény kategória:

Helyszín

Ur Eleonóra Batik Galéria
Dumtsa Jenő u. 15.
Szentendre, Pest 2000 Magyarország